جوش یا همان آکنه چیست؟

پاسخ به این پرسش حتی توسط دانشمندان نیز به خوبی درک نشده است اما از آنجا که هیچ درمانی بطور قطعیت برای این مشکل وجود ندارد در مرحله اول جلوگیری از بروز آکنه بسیار معقول بنظر می رسد.

آکنه به عنوان یک نوع بیماری تلقی می شود که بر غدد پوست تاثیر گذاشته و به منافذ آن نفوذ می کند. زمینه ایجاد این مشکل در تمام افراد وجود دارد پس باید به غذایی که می خورید توجه بیشتری داشته باشید.
 

چه چیزی سبب بروز جوش می شود؟

همانطور که همه ما می دانیم هنگامی که چربی روی پوست افزایش یابد سلول های مرده بر روی پوست تجمع یافته و در حقیقت فولیکول های پوست مسدود شده و این برجستگی ها برروی پوست ظاهر می شود. هنگامی که در بدن انسولین و سایر مواد شیمیایی تولید شود باعث می شود غدد چربی روی پوست پایدار شده و آکنه ایجاد شود.
 

کدام یک از مواد غذایی باعث ایجاد جوش روی صورت و بدن می شود؟

 
1. دانه های تصفیه شده و شکر
افرادی که از آکنه پوستی رنج می برند در مقایسه با افرادی که آکنه ندارند غذاهایی با کربوهیدرات فراوان مصرف می کنند.

افرادی که غذاهای قندی مصرف می کنند نسبت به سایر افراد 30 درصد بیشتر در معرض آکنه قرار دارند زیرا مصرف این غذاها سطح قند خون را افزایش می دهد. این قند ها از جریان خون و سلول ها در رفت و آمد بوده و در نتیجه باعث ایجاد آکنه خواهند شد.
 
2. برخی از نان ها
نان به دلایل زیادی مشکل زاست اما هنگامی که صحبت از آکنه می شود مقصر اصلی گلوتن محسوب می شود زیرا نه تنها به روده کوچک آسیب می رساند بلکه التهاب سیستمیک که یکی از محرک های اصلی آکنه می باشد را نیز افزایش خواهد داد. بسیاری از مطالعات علمی علت پسوریازیس و درماتیت هرپتی فرموریس را حساسیت به گلوتن می دانند. این وضعیت بیماری سلیاک پوست نامیده می شود. 1
 
3. سویا
سویا ماده‌ی غذایی مفیدی است که می‌تواند جایگزین مواد غذایی ناسالم در رژیم غذایی روزانه شود، اما باید توجه داشت که مصرف زیاد آن، ‌ممکن است تأثیرات نامطلوبی روی پوست‌ داشته باشد.

همچنین براساس تحقیقات نشریه‌ی تایم،‌ ۹۰ درصد محصولات سویا در جهان اصلاح‌شده و یا دست‌کاری‌شده‌ی ژنتیکی هستند و به‌همین‌خاطر بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید. در این پژوهش عنوان شده است که مصرف سویا می‌تواند موجب اختلال در تعادل هورمون‌های بدن شود و همین نداشتن توازن هورمونی زمینه را برای بروز آکنه، جوش و یا حتی چروکیدگی پوست به‌خصوص در بانوان فراهم می‌کند.
 
4. آجیل
برای داشتن یک بدن سالم نباید در مصرف انواع غذاها حتی غذاهای سالم زیاده‌روی کرد. در اکثر رژیم‌ های غذایی، مصرف آجیل در حجم زیاد توصیه می‌شود، اما اگر میزان پروتئین دریافتی شما در این زمینه بیش از نیاز روزانه‌تان باشد، پوست‌تان باید بهای آن را بپردازد.

یک رژیم غذایی غنی و سرشار از امگا۳ و امگا۶ حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن است، اما مصرف برخی از آجیل‌ها موجب می‌شود سطح امگا۶ به‌شدت افزایش یابد. بسیاری از اسیدهای چرب موجود در امگا۶ که در رژیم‌های توصیه‌شده‌ی غربی به‌دلیل پروتئین بالا توصیه می‌شوند، می‌توانند موجب بروز جوش و قرمزی در پوست شوند. گردو، آجیل کاج و بادام حاوی مقادیر بالایی امگا۶ هستند.


 
5. میگو
یکی دیگر از موادی که می‌تواند موجب تشکیل جوش بر روی پوست شود، مصرف زیاد یُد است. میگو و برخی از غذاهای دریایی حاوی مقدار زیادی ید هستند.

این مواد اگرچه کالری پایینی دارند، اما به‌دلیل بالا بودن سطح عناصر شیمیایی ممکن است موجب بروز جوش و حساسیت‌های پوستی به‌ویژه در بانوان شوند.

اگر شما تمایل دارید از غذاهای دریایی استفاده کنید، توصیه می‌شود موادی را در سبد غذایی خود بگذارید که میزان اسیدهای چرب آن در سطح متعادلی باشد، مانند ماهی سالمون. این کار باعث می‌شود نه رژیم غذایی‌تان را زیر پا بگذارید و نه دچار جوش و حساسیت‌های پوستی شوید.
 
6. شیر
لبنیات اهمیت زیادی در سلامت بدن دارند و مواد مغذی لازم برای استحکام استخوان‌ها را تأمین می‌کنند، اما باید توجه داشت که براساس تحقیقات مؤسسه WebMD لبنیات سرشار از تستوسترون هستند. مقدار بالای این هورمون در خون با تحریک غدد بدن، میزان تجمع چربی را افزایش می‌دهد.

تجمع چربی نیز زمینه را برای بروز جوش و آکنه‌های پوستی به‌خصوص در افرادی که پوست چربی دارند، فراهم می‌کند.

پیشنهاد می‌شود مصرف لبنیات و خامه‌های پرچرب را کم کنید و برای دریافت میزان کلسیم موردنیاز بدن از کلم و کلم‌بروکلی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
 
7. آگواو
به‌ نظر می‌رسد این گیاه جایگزین بسیار مناسبی برای شیرین‌ کننده‌ های مختلف و شکر باشد.

براساس نظریه‌‌ی یک متخصص تغذیه، بیش از ۹۰ درصد گیاه آگواو از قند فروکتوز تشکیل شده است.

فروکتوز نه‌تنها برای کبد بسیار مضر است، بلکه می‌تواند موجب بروز جوش، آکنه و حتی اگزما نیز شود، که علائم آن خارش پوست، خشکی و پوسته‌ پوسته شدن آن است. اگر دوست دارید دندان‌هایی سالم و پوستی شفاف و بدون جوش داشته باشید، بهتر است این ماده‌ی غذایی را از برنامه‌ی روزانه‌ی خود حذف کنید.

عسل محلی، شربت افرا و دیگر شیرین‌کننده‌های سنتی گزینه‌های خوب و سالم‌تری هستند که می‌توانید جایگزین آگواو بکنید. 2


 
8. بادام زمینی
این آجیل محبوب، یک محرک جوش است. لنینگ می‌گوید: ما از افراد مستعد به آکنه خواستیم تا از بادام زمینی و محصولات آن استفاده نکنند، زیرا آن‌ها حاوی نوعی هورمون به نام آندروژن هستند که می‌تواند با تولید سبوم، فولیکول‌های روی پوست را تحریک کند و پس از آن، جوش‌ها تشدید می‌شوند.

این، یعنی ساندویچ کره بادام زمینی (یا تخم مرغ سرخ شده در روغن) که می‌خورید، می‌تواند به سرعت باعث چرب شدن پوستتان شود. مراقب روغن بادام زمینی در چیپس‌های سیب زمینی نیز باشید زیرا معمولا باعث جوش‌های ناگهانی می‌شوند.
 
9. ید
ید برای درمان جراحات مفید است و در اکثر غذاهای مورد علاقه‌ی ما وجود دارد.

نمک ید دار، مهمان اصلی اکثر میزهای غذا است، اما مقدار زیادی از این ماده‌ی محرک نیز در جلبک دریایی وجود دارد.

10. غذاهای آماده
آکنه ارتباط مستقیمی با غذاهای غربی که سرشار از کالری ، چربی و کربوهیدرات هستند، دارد.

این غذاها شامل: همبرگر، ناگت، هات داگ ، سیب زمینی سرخ شده ، نوشابه، میلک شیک و پیتزا می شوند.

براساس مطالعه ای که اخیرا انجام شد، افرادی که غذاهای آماده مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که غذای سالم مصرف می کنند 43 درصد بیشتر به آکنه مبتلا می شوند. همچنین در افرادی که روزانه این غذاها را مصرف می کنند خطر ابتلا به آکنه 17 درصد افزایش میابد.
 
11. سیب زمینی سرخ کرده
این محصول یکی از محبوب ترین خوراکی ها بین افراد به شمار می رود. سیب زمینی سرخ کرده علاوه بر سرخ شدن در روغن نامرغوب سبب بروز آکنه خواهد شد. این خوراکی حاوی کربوهیدرات بالایی بوده و یک تکه از آن سبب تولید سریع انسولین شده و منجر به التهاب سیستمیک خواهد شد زیرا سرشار از چربی های امگا 6 می باشد. 3

منابع:
1.www.namnak.com
2.www.chetor.com
3.www.alamto.com